Mă numesc Ferencz Lukács, numit şi “Fero”, locuiesc în Odorheiu Secuiesc şi mi-am terminat studiile în şcoli de ucenicie locale. Orăşelul Odorheiu Secuiesc poate fi considerat şi inima ţării căci se situează aproape în centrul României, în judeţul Harghita. Oraşul este traversat de râul Târnava Mare, iar părăsind oraşul în direcţia estică putem ajunge la muntele sfânt al secuilor, la minunata Munte Harghita.

Am început meseria ca pe un hobby, iar pe parcurs am ajuns să îl iubesc tot mai mult. Primele mele opere au fost briceagurile secuieşti, iar mai târziu instrumentul cel mai frumos al meseriei, cuţitul a început să prindă formă în gândurile mele. Cuţitele sunt pregătite după designul meu propriu, folosind materiale provenite de la producători renumiţi de oţel, ca de exemplu: oţel 440C, oţel forjat 440C, SLEIPNER, D2, N695, N690, RWL34 VANADIS 23 sau pentru comenzi exigente chiar şi ATS 34 sau oţel de Damasc. Îmi asum răspunderea pentru produsele mele, pentru că le fabric singur. Opiniile celor ce le-au cumpărat au confirmat faptul că produsele mele sunt ustensile remarcabile în mâinile lor, pentru că ele joc un rol important în procesarea animalelor sălbatice vânate. Lama cuţitului este fabricat din oţel inoxidabil "Böhler" 440C. Duritatea muchiei este de 59-61 Rochwell.
În cazul comenzilor speciale folosesc şi alte materiale decât ATS 34, şi oţel forjat sau de Damasc.

Mânerul cuţitului poate fi fabricat din corn de cerb, lemn nobil tropical sau din orice alt material preferat de comandator, sau chiar din materialul furnizat de el.
Teaca cuţitului este pregătit în mai multe variante din piele originală de vită.

Servicii speciale:
  • monograme sau texte gravate pe muchie
  • mâner cioplit din corn de cerb ilustrând scene din sălbăticie
  • la cerere teacă din corn de cerb cu scene de vânătoare
Execut orice formă de cuţit pe baza desenului celui care îl comandă.